Пратите нас:

Top

Водопад Скакало: Само за праве и неустрашиве авантуристе

Водопад Скакало је чудо природе које краси дивчибарске планине и мами уздахе најхрабријих љубитеља природе. Смештен је на реци Манастирици а удаљен је двадесетак километара од центра Мионице.

Скакало чине један велики и два мања водопада из којих вода избија свом својом јачином. Висок је око 30 метара и представља праву природну атракцију. Прелепу природу која окружује овај водопад посетиоци не могу да опишу речима.

Овај величанствени водопад представља праву авантуристичку дестинацију али само за најхрабрије пустолове.

У већем делу године, водопад је испуњен водом,  док у зимском периоду често остане без воде. Тада постаје прави мали рај за алпинисте.

На велику жалост, водопад је сакривен од очију јавности јер је смештен на опасном терену и не може му се лако прићи. У самом подножју водопада, прилаз је приступачан.  Међутим,  ако се крене у његову дубину, могуће је наићи на велике препреке које у неким случајевима онемогућују ближи прилазак самом водопаду. Од изузетне важности је напоменути да сви посетиоци који желе да се упусте у ову незаборавну авантуру морају бити добро припремљени. Баш због тога се увек саветује да у обилазак крену са неким ко добро познаје овај терен и крај, док се обилазак у зимском периоду не препоручује. Искуства оних који дођу до самог срца водопада је да се речима не може описати његова лепота и да се сав напор доласка до њега у потпуности исплати и одмах заборави.

Ако сте авантуриста у души и љубитељ природних лепота,  посетите водопад Скакало. Прелепи природни пејзажи, нетакнута природа, жубор воде и цвркут птица биће ваши домаћини.

Post a Comment

You don't have permission to register