Пратите нас:

Top

Сасвим необична Мионица

Многи од нас воле активан одмор. Тако су излети и ове године неизоставни део одмора наших драгих туриста. Након освежења у врујачким базенима у пријатним поподневним сатима, наши гости обилазе неке од најзанимљивијих дестинација у околини Мионице. Поред оних најпознатијих као што су Родна кућа војводе Живојина Мишића у Струганику, Рибничка пећина, манастир у клисури реке Рибнице, постоје и нека сасвим необична места са занимљивим и несвакидашњим садржајима.
Представљамо Вам сасвим необичну Мионицу!

Упознајте Газдинство „Петровић“

На пола пута ка Струганику, када код две старе липе скренете десно, стари сеоски пут води вас у Газдинство „Петровић“. Када прођете испод полукружне капије сва чуда су могућа. Дочекаће вас газда Предраг Пеца Петровић биолог и истраживач, који је давно своје корене пустио у свом родном селу Паштрић.
У срцу шуме и лавиринту цвећа, заједно са својом дивном породицом, Пеца Петровић води госте кроз свој сеоски рај уз занимљиве приче о природи, култури и човеку . У оквиру домаћинства налази се музеј камена и кућа домаћег чаја. Уз домаћу храну, на овом месту у срцу шуме, имаћете утисак да се налазите у Толкиновом делу приче о Тому Бомбадилу, са неким од хобита из чувене „Дружине прстена“.
Госпођица Ивана Петровић, Пецина наследница, има своју кућу домаћег чаја у гласовитом газдинству Петровић. Постоји преко 40 врста чајева који се сакупљају од пролећа до касне јесени. Све тајне биља, од њиховог лековитог својста и начина како се користе у другим културама па све до њиховог религијско значаја, чућете од биолога Иване Петровић. Као оснивач прве банке гена и семена старих српски сорти , млада научница несебично дели своја сазнања у својој кући домаћег чаја.

Post a Comment

You don't have permission to register