Пратите нас:


Горе

Успешно одржана манифестација „Врујачки извори“

Бања Врујци је овог августа, као и сваке године заблистала у пуном сјају, испуњена духом народног стваралаштва, етно мотивима и дивним звуцима наше изворне, етно и народне музике.

 

Под покровитељством општине Мионица, а у организацији Туристичке организације Мионица у суботу и недељу (14 и 15. августа), шеснаести пут за редом у Бањи Врујци одржана је манифестација „Сабор народног стваралаштва“ под називом “ Врујачки извори“.

 

На манифестацији је било преко сто учесника, који су својим ангажманом (излагањем, представљањем и продајом производа,…) допринели да посећеност догађаја буде знатно већа него претходних година.

 

Током трајања манифестације посетиоци су могли да виде изложбе народне радиности и старих заната, да уживају у наступима фолклорних ансамбала, звуцима виолине и фруле, да уживају у дегустацији домаћих производа и домаћег гулаша који је припреман за све посетиоце.

 

Ова манифестација има за циљ очување етнолошких вредности традиције, природне и културне баштине, промоцију старих и уметничких заната. Такође, знатно доприноси продужетку летње сезоне и побољшању туристичке понуде.

 

 

Остави коментар

You don't have permission to register