Пратите нас:


Горе

Mионица окупила више од 200 бициклиста из целог региона

Мионица је трећи пут за редом била домаћин бициклистичког маратона за рекреативце који носи назив „ Стазама здравља“.

Више од 200 бициклиста из Србије, Грчке, Македоније, Босне и Херцеговине је учествовало у овој трци.

Маратонци су трку дугу 45 километара почели  и завршили у мионичком селу Брежђе.

Деоница у Мионици спада међу најзахтевније стазе, јер се највећи део трке вози по шумским и макадамским путевима, а свега два одсто трасе обухва асфалтне путеве.

Манифестацију је и ове године подржала општина Мионица на иницијативу председника Бобана Јанковића.

-Мионица је већ одавно постала варош бициклизма. Захваљујући међународној бициклистичкој трци „Кроз Србију“, она је на светској бициклистичкој мапи. Протеклих година интезивно радимо на унапређењу и развоју спорта у нашој општини-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица

Свеж ваздух, атрактивне стазе, прелепа природа и пре свега, добро дружење, одушевили су све домаће и иностране „маунтин бајкере“, поклонике природе, спорта и неговања здравог тела и духа.

Јанковић је нагласио да су се за кратко време у области спрота десили многобројни догађаји, од изградње спортске хале, отварања спортских клубова преко организације спортских манифестација и побољшања целокупне спортске инфраструктуре.Он је  истакао да у Мионци у области спорта и рекреације ускоро почиње реализација многобројних пројеката.

Као мали знак пажње, свим учесницима овогодишњег МТБ Маратона „Стазама здравља“ су подељене мајице са знаком општине Мионица.

Одлична вест за све љубитеље спорта и бициклизма јесте да ће Мионица 2022.године бити један од градова домаћина  бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“.

Општина Мионица је препознала значај спорта. Претходних година уложено је доста у  овој области, а ове године буџетом је опредељено око 47 милиона динара.

Одмор од вожње и уживање у пријатном разговору и прелепом природном окружењу

Остави коментар

You don't have permission to register